Ters Lalelerin Şehri Şırnak’a Seyahat Et!
Şırnak; her manzarasına dağların eşlik ettiği görkemli doğası, Dicle Nehri’nin serin sularıyla beslenen toprakları ve şehre mistik bir hava katan medreseleriyle gezi rotalarında kendine yer buluyor. Mezopotamya’nın kadim topraklarında yer alan bu tarihi şehir, Selçuklulardan Moğollara, Artuklulardan Memlüklere kadar birçok medeniyetin yurdu olmuş. Tarihi mirası, etkileyici doğası ve keşfettikçe zenginliğini fark edeceğin kültürüyle Şırnak, seyahatini benzersiz bir anıya dönüştürebilir. Otelpuan ile Şırnak otellerini incelemeden önce bu şehirde neler yapabilirsin ve anılarına neler ekleyebilirsin bir bakalım!
Şırnak’ta Gezilecek Yerler ve Yapılacak Aktiviteler
Şırnak seyahatini iki bölüme ayır; biri tarihi keşifler, diğeri doğa gezisi olsun! Tarihi keşifler bölümü için önce Cizre Ulu Camii’ye gitmelisin. Binlerce yıllık tarihi camide el işçiliği ile ahşaptan yapılmış değerli kapılara yakından bakabilirsin.
Seyahatine bir de müze deneyimi ekle! 1136-1206 yılları arasında Şırnak’ta yaşamış mucit ve mühendis İsmail Ebul-iz El Cezeri’nin şehir sakinleri için önemi büyük. Çalışmalarıyla bilim tarihinde kendine değerli bir yer edinen El Cezeri’nin fizik, matematik, mekanik ve sibernetik bilgisiyle dünyaya nasıl baktığını görmek istersen Cizre’deki İsmail Ebul-iz El Cezeri Müzesi’ni ziyaret etmelisin.
Şırnak tarih turunda durakların arasına Abdaliye Medresesi Mescidi ve Kırmızı Medrese’yi de eklemelisin. Yüzlerce yıllık tarihi geçmişten günümüze miras kalan medreseleri gezebilir, tarihlerini öğrenebilir, bölgenin geçmişine ışık tutabilirsin.
Tarihe yolculuk yaptığın bu turda gezeceklerin bununla sınırlı değil. Hz. Nuh Camii ve Nuh Peygamber Türbesi , Meryem Ana Kilisesi, Finik Ören Yeri ve Cizre Kalesi de mutlaka uğraman gereken yerler arasında bulunuyor.
Hazır Cudi Dağı’nın eteklerindeyken şimdi merkezden biraz uzaklaşalım ve yönümüzü şehrin doğasına çevirelim. Cudi Dağı, doğa tutkunları için muazzam güzellikte trekking rotaları sunuyor. Dağın tepelerine dokunan bulutlar ve yamaçlardan doğup Dicle Nehri’ne karışan akarsular insanı benzersiz bir atmosferle çevreliyor. İlkbaharda çiçek, çimen ve küçükbaş hayvanlarla yaşam dolan Faraşin Yaylası’nın güzelliğini görebilir, Kırmızı Yayla’dan yüksek dağların manzarasına bakabilirsin. Eğer yaylaları ilkbaharda ziyaret edersen bölgeye has ters laleleri de görebilirsin.
Heyecan verici bir aktivite arıyorsan Dicle Nehri’nin serin sularına yaklaş! Burada kano ve rafting turlarına katılarak doğayla bütünleşeceğin muhteşem bir deneyim yaşayabilirsin.
Şehrin doğasının sunduğu güzelliklerden biri de kaplıcalar. Hısta, Zümrüt, Besta ve Nasfaran kaplıcalarına gidebilir, sıcacık suyun etkisiyle bedenini rahatlatabilirsin.
Şırnak Otelleri Otelpuan’da Seni Bekliyor!
Şırnak hem gezginlerin hem de iş seyahatine çıkanların rotaları arasında bulunduğu için konaklama alternatifleri de oldukça çeşitli. Lüks otel seçenekleri olduğu gibi butik oteller de bulunuyor. Genelde oteller Oda Kahvaltı konseptte hizmet veriyor.
Şırnak seyahatin için otelini seçerken Otelpuan’dan yararlanabilir, ilgilendiğin otelde daha önce konaklayan misafirlerin yorumlarını inceleyerek kararını kolayca verebilirsin. Seyahatinin sonunda deneyimlerini paylaşarak diğer gezginlere rehberlik etmeyi de unutma!