Bir Açık Hava Müzesine Benzeyen Burdur’u Keşfe Çıkıyoruz!
Doğal güzellikleri ve tarihi mirası ile olduğu kadar sakin atmosferiyle de keşfedilmeyi bekleyen Burdur, ziyaretçilerini etkilemeyi başaran bir şehir. Salda Gölü’nün turkuaz sularından, Sagalassos Antik Kenti’nin büyüleyici kalıntılarına kadar Burdur’da gezilecek birçok yer bulunuyor. Eğer Burdur’a seyahat edeceksen senin için hazırladığımız önerilere göz atabilir, şehirde keyifli zamanlar geçirebilirsin.
Seyahatin süresince konforlu bir konaklama deneyimi yaşamak için kalacağın otel önemli. Otelpuan’a gelip sana uygun filtreleme seçeneklerini kullanarak Burdur otelleri arasından seçimini yapabilirsin. Kararsız kalırsan Otelpuan’da yer alan gerçek misafir yorumlarına göz atabilir, beğendiğin otelde yerini hızlıca ayırtabilirsin. Hadi, şimdi Burdur’da yapılacak şeylere bir göz atalım!
Burdur’da Ne Yapılır?
Öncelikle Burdur’da gezilecek yerlerden bahsetmek isteriz. Türkiye’nin Maldivleri olarak anılan Salda Gölü, beyaz kumsalları ve turkuaz sularıyla doğaseverlerin favorisi. Burada belli alanlarda yüzebilir, fotoğraf çekebilir ve göl çevresindeki yürüyüş yollarında keyifli vakit geçirebilirsin. Ayrıca zengin ekosistemi ile Burdur Gölü de eşsiz manzaralar sunuyor. Burdur’un doğal güzelliklerinden bir diğeri İnsuyu Mağarası. Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu Mağarası, yeraltı gölleri ve sarkıtlarıyla doğa harikası bir yer.
Tarihi Helenistik döneme uzanan Sagalassos Antik Kenti, büyüleyici yapılarıyla tarih meraklılarının ilgisini çekiyor. Antoninler Çeşmesi ve Roma tiyatrosu, burada mutlaka görülmesi gereken yapılar arasında sayılabilir. Bölgenin zengin tarihi hakkında daha çok şey öğrenmek istersen, Sagalassos ve Kremna antik kentlerinden çıkarılan eserlerin sergilendiği Burdur Arkeoloji Müzesi’ne gidebilirsin. Ayrıca Burdur’un ünlü tarihi yapıları arasında bulunan Burdur Saat Kulesi, Taşoda Konağı, İncir Hanı, Bakibey Konağı ve Susuz Kervansarayı da gezilecek yerler listende olmalı.
Burdur’da geçirdiğin günler boyunca Salda Gölü ve İnsuyu Mağarası çevresinde yürüyüş yapabilir; göl manzaraları, antik kent kalıntıları ve lavanta tarlaları fotoğraflayabilir; ceviz ezmesi, Burdur şiş ve Burdur muhallebisi gibi yerel lezzetleri tadabilirsin. Dilersen kış aylarında Salda Kayak Merkezi’ni de ziyaret edebilirsin.
Burdur Otelleri Otelpuan’da Seni Bekliyor!
İster iş ister gezi için gelmiş ol, Burdur otelleri arasında zevkine uygun seçenekleri Otelpuan ile kolayca bulabilirsin. Göl manzaralı otel seçenekleri, şehir merkezinde yer alan butik oteller, doğayla iç içe konumlanan alternatifler, pansiyonlar, apartlar… Hem doğal hem de tarihi güzellikleriyle dikkat çeken Burdur’da seyahatini çok daha keyifli hale getirmek için otel seçimini özenle yapmalı ve yerini ayırtmalısın.
Otelpuan’da yer alan filtreleme seçeneklerini kullanarak bütçene uygun otelleri inceleyebilirsin. Beğendiğin oteller hakkında daha fazla bilgi edinmek için gerçek misafir yorumlarına göz atabilir, kararını verdikten sonra hızlıca rezervasyonunu yapabilirsin. Dilersen sen de seyahatten döndüğünde kaldığın otel hakkında yorumlarını yazarak deneyimlerini paylaşabilirsin.