Altın Sarısı Kumsallar ile Buluşmak İçin Altınkum'a Bekleniyorsun!
Didim'e bağlı sevilen tatil bölgelerinden biri olan Altınkum, adını altın rengindeki yumuşacık kumlarından alıyor. Tertemiz denizi, güneşle ışıldayan sahili ve hareketli yaz atmosferiyle her yaştan ziyaretçiye hitap eden bu bölge, yıllardır Ege'nin en gözde kaçış noktalarından biri olmayı sürdürüyor.
Altınkum, yalnızca deniziyle değil sunduğu canlı sosyal ortam ve çevresindeki tarihi zenginliklerle de dikkat çekiyor. Yaz aylarında sahil boyunca yapılan etkinlikler, akşamüstü konserleri ve sokak sanatçıları sayesinde günün her anı dolu dolu geçiyor. Ailece tatil yapanlar için keyifli bir ortam sunan tatil beldesi, sosyal aktivitelerin çokluğu sayesinde arkadaş grupları tarafından da tercih ediliyor.
Eğer bu yaz planında Ege'nin maviliklerinde kaybolmak, güneşin altında huzurla dinlenmek ve enerjini yeniden toplamak varsa Otelpuan üzerinden Altınkum otellerini inceleyebilir, sana uygun oteli seçerek tatile ilk adımı atabilirsin.
Altınkum’da Gezilecek Yerler ve Yapılacak Aktiviteler
Altınkum'un en güzel yerlerinden biri hiç şüphesiz plajı. Mavi Bayraklı denizde yüzebilir, sahilde güneşin tadını çıkarabilir ya da deniz bisikleti, kano gibi su sporlarına katılabilirsin. Kumsalda sevdiklerinle eğlenceli anlar yaşayabilirsin. Ayrıca tekne turları da Altınkum tatilinin vazgeçilmezlerinden. Sabahın erken saatlerinde başlayan turlar ile Akbük, Cennet Koyu gibi berrak sularda yüzebilir, gün boyu denizin tadını çıkarabilirsin.
Gün içinde biraz çevreyi keşfetmek istersen Didyma Antik Kenti'ni mutlaka ziyaret etmelisin. Apollon Tapınağı ile meşhur bu antik alan, tarih meraklıları için etkileyici bir durak. Taşlar arasında gezerken Ege'nin binlerce yıl öncesine uzanan hikayesini hissedebilirsin.
Altınkum'un akşamları ise bir başka güzel. Sahil boyunca sıralanan restoranlarda taze deniz mahsullerinin tadına bakabilirsin. Kalamar, ahtapot, levrek gibi Ege'ye özgü lezzetleri denemeden tatilini tamamlamamalısın. Daha sonra sahil yürüyüşü yapabilir, gece pazarından kendin ve sevdiklerin için hatıra olacak bir şeyler alabilir ya da bir kafede Ege ezgileri eşliğinde kahveni yudumlayabilirsin.
Altınkum Otelleri Otelpuan’da Seni Bekliyor!
Altınkum’da denize sıfır otellerden sakin butik tesislere kadar her beklentiye hitap eden konaklama alternatifleri mevcut. Ailenle birlikte tatil yapacaksan geniş alanlara sahip çocuk dostu otelleri, daha romantik bir tatil planlıyorsan sahil kenarındaki manzaralı seçenekleri tercih edebilirsin.
Otelpuan sayesinde Altınkum otellerini bütçene ve aradığın özelliklere göre filtreleyebilir, oteller hakkında yazılmış gerçek misafir yorumlarıyla kararını netleştirebilirsin. Ayrıca sen de tatil dönüşü deneyimlerini paylaşarak diğer misafirlere ilham verebilirsin.
Ege'nin berrak denizinde serinlemek, güneşin tadını çıkarmak ve rüya gibi bir tatil yapmak için şimdi Otelpuan ile otelini seç ve yola çıkmak için hazırlıklara başla